|
Post by Han Solo on Feb 18, 2006 18:17:32 GMT 1
Aki hajóval érkezik a bolygóra itt landolhat
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 18, 2006 19:22:04 GMT 1
A gázóriás mögül előbukkan a Yavin IV. Kétségtelen, gyönyörű látvány, igaza volt ennek a szivarnak. Közeledünk a hold légköréhez, egy kellemes női hang szól átt a kommunikátoron keresztül: -Kérem azonosítsa magát -Mi, hol, ja, Már mondom is. Aszongya: Szierra Tango 8 33 Tehersikló, kapitánya Sigur Higs, a fedélzeten egy utas és a megrendelt szállítmány található. Leszállási engedélyt kérünk Egy rövid hallgatás után újra felcsendül a hang: -Rendben, a leszállási engedélyt megadom, üdvözlöm kapitány -Én is téged szivi -röfögi, majd csattanósat cuppant a kommunikátorba -Hogy mekkora egy állat vagy -mondom neki a fejemet csóválva -Inkább kapaszkodj öcsi, ez egy kicsit rázós lesz Jobbnak látom ha szótfogadom neki és beszíjjazom magamat a székbe A tehersikló belép a légtérbe és iszonyatos rázkódásba kezd -Higs széttesik ez a teknő! -Az én kicsikém soha! Hehehe! Jíííhá! A rázkódás abbamarad, már csak a gyönyörű táj látható. Feltűnik a leszállópálya is, Higsz lassítani kezd. -Látlak titeket kicsikém, mindjárt megkezdjük a leszállást -Mi is magát kapitány, a négyes dokk üres, oda leszálhatnak -monja unottan a hang tulajdonosa -Vettem cicám, mikor végez a munkaidőd, hehe, nem lenne kedve utána, á úgy is érted, hehe Nem jön válasz -Megorrolt rám a kicsike, hehe -mondja nyávogósan Higs -Mondtam már, hogy mekkora egy állat vagy? -kérdem tőle elszörnyedve -Ja mondtad, höhöhö -és disznóröfögésszerű nevetésbe kezd. Csak már érjünk földet...
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 18, 2006 21:31:08 GMT 1
A ST-833 tehersikló megérkezik a megadott dokk fölé, majd ereszkedni kezd. Hangos puffanással ér földet. -Higsz te még pilótának is pocsék vagy -mondom, mire elhal kiállhatatlan röhögése -De osztén ahogy megbeszétük, egy szót se! -mondja nyomatékosan -Nem köpök, hogy az ördög vinne el, de veled többé nem utazom! -Hehe, ezt én is így gondoltam. Na gyere öcsi segíts kirakodni Remek, így elvegyülhetek éjszakáig, hogy aztán végrehajtsam azt amiért kénytelen voltam ezzel a félkegyelművel együtt utazni... -üdvözlöm Higs, már alig vártuk -mondja az elénk jövő fickók egyike, bizonyára ő felügyeli a kereeskedelmet -Ja -megszívja az orrát -má itt vagyok A górénak elhúzódik a szája -néha tanulhatnál egy kis jómodort is Higs. Ki a társad? -Ja ez nem a társam, csak amolyan utasféle. Éhbérért hoztam ide. Maj segít a kirakodásban -Üdvözletem -köszön a fickó -Viszonyt uram A fickó félrevon és meglepetés látszódik az arcán: -ez csoda, hogy tudtad épp ésszel kibírni mellette -és Higsre bök -Mindent hallok Blake -mondja Higs -A csudába! Na mindegy. Adam Blake százados vagyok a helyi leszállópálya parancsnoka, nem tapasztaltál valami, hüm... furcsát az út alatt -Én pedig Timur Vega vagyok uram és... -Egy pillanatig felmerül bennem az ötlet, hogy mégis beteszek a kapitánynak, látom, hogy ő is mereven sasol minket -nem, nem hiszem, hogy valami említésre méltó történt volna, legfeljebb beszálláskor amikor megtudtam, hogy kivel leszek egybezárva -Meghiszem azt -Mondja Blake, közben látom, hogy Higs megkönnyebülten sóhajt fel -mond csak mi járatban vagy nálunk? -Csak áttutazóban vagyok uram, bár elfogyott a pénzem ezért egy ideig még itt kell maradnom. Egyébbként az ámomat teljesítem, mi szerint be szeretném járni az egész galaxist. -Hát akkor üdv a fedélzeten ... -Tim, a barátaim meg az a suttyó így neveznek -segítem ki zavarából -Igen, szóval Tim, Majd megnézem mit tehetek magáért. Addig gondolja el mihez is ért, elkellene pár dolgos kéz -mondja, mi közben a papírjait lapozgatva eltűnik az épület bejáratában -Mozgás naplopó, irány kirakodni -mordul rám Higs miután láthatólag eltűnt számára a fenyegetés -De rég hallottam ilyen vidámnak kapitány...-mondom nagyot sóhalytva és megkezdem a végnékülinek látszó kirakodást, amire végzek vele biztosan este lesz, és aztán...
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 19, 2006 10:13:27 GMT 1
Már sötétedik, mire végzek a kirakodással. Persze mindent egyedül kellett csinálnom. Az a gyökér Higs a kabinjában vedelt valami olcsó italt. A többi rakodómunkás pedig éppen egy sokkal fontosabb rakománnyal volt elfoglalva, ami ki tudja honnan érkezett. De az tény, hogy nem sokkal utánnunk érkező hajót úgy várták, mintha vizet hozott volna a Tatoonira. Rakománya fémdobozokban volt így nem láthattam, hogy mi lehet az, de úgy vigyáztak rá, mintha üvegből lenne. A lényeg az, hogy egyedül melóztam amiért kaptam egy kevés zsetont Blake századostól. Legalább lesz min lelépnem innen. Végre, kihaltnak néz ki a terep, a csillag már lenyugodott, és rólam teljesen megfeletkeztek. Akár indulhatok is. Ebben a pillanatban Higs tántorog elő óbégatva, ez még nem is lenne gond, csak pont az én nevem ordítja. -Tím! Tím! Hol az anyád keservében vagy öcsi? Odalopózom mögé és berántom egy csomagolt rakomány mögé -Hé, hé, mi ez? -kiabálja Gyorsan befogom a száját és leütöm: -Jó éjszakát szeszkazán -mondom és már indulok is az akadémia irányába
//kb milyen útvonalon tudok odajutni, és mekkora a távolság a két építmény között?//
|
|
|
Post by Luke Skywalker on Feb 19, 2006 10:49:09 GMT 1
/20 perc járásnyira van/
|
|
|
Post by Luke Skywalker on Feb 19, 2006 15:29:02 GMT 1
Luke és két padawan-ja siettve megy a Milenium Falcon-hoz. - Han egy új csillagrombolót kell megszereznünk amire most a Sötét Jedi-k ráakarják tenni a kezüket. Õ itt két padawan-om Rosh és Sky.
|
|
|
Post by Han Solo on Feb 19, 2006 15:42:19 GMT 1
-Egy pillanat, és mehetünk is.- mondja Han. -Hajtómûvek?- -Groaaaarr.- hangzik a jól megszokott válasz a másodpilóta ülésébõl, és a hajó elképesztõ kecsességgel fel is emelkedik. -A tábornoki fizetésem mellett egészen simán emelkedik a kicsike, már szinte hiányzik a szerelgetés.- mondja félkomolyan.
|
|
|
Post by Luke Skywalker on Feb 19, 2006 17:59:19 GMT 1
A Millenium Falcon lassan és kecsesen felemelkdik a leszálló platform-ról. /Folytatás az ür topic-ban/
|
|
|
Post by Luke Skywalker on Feb 21, 2006 6:58:50 GMT 1
A bolygó fellett hatalmas flotta gyülekezet össze mind a Köztársaság hajója sok Jedi is szolgál rajtuk a vadász gépeket Wadge Antilles fogja vezetní a flotta élén Ackbar admirális és Solo tábornok lesz a földi csapatok vezetõjévé Kyle Katarn-t neveztem ki. - Admirális milyen segitségeket várhatunk?-kérdezi Luke. - A Mon Calamar-ról 50 cirkáló, Korélia 40 korvett. Továbbá 2000 X-szárnyú. Padawan -mondja az egyik volt Sötét Jedi-nek.-Szerinted mennyie vannak? - Ennél sokkal több kell a visszaverésükre. Új csillagromboló tipust fejlesztettek ki Rakata technológiákkal ami a Galaxis-ban az eddig ismertek közt a legerösebb.
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 22, 2006 18:42:47 GMT 1
-Az akadémiával megszakdt a kapcsolat -jelenti a rangidős tiszt -Tudom. Azonnali készültség a gépek szálljanak fel, a többi földi járművel pedig szóródjanak szétt az erdőben, mielőtt még itt is kiütik az áramot. -Értettem! -A tiszt tiszteleg és elrohan, hogy felügyelje a felszállást Sorra startolnak az gépek, a járművek pedig az erdő rejtekébe vomulnak. Én egyelőre csak figyelem ezt a fejetlenséget, úgyse tudnék jobbat, bár én is inkább az erdő rejtekében várnám be az inváziót. Egy ekkora sereg ellen a frontális támadás értelmetlen lenne. Jobb, ha olyan helyen dőll el a csata, ahol megosztódnak az erőik.
|
|
|
Post by Luke Skywalker on Feb 22, 2006 18:49:48 GMT 1
/Folytatás az ûr/Millenium Falcon topic-ban/
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 22, 2006 18:54:58 GMT 1
A parancsnak engedelmeskedve felszállok a Falcon fedélzetére
|
|
|
Post by Jax on Feb 24, 2006 11:49:43 GMT 1
Miközben a Falcon felszáll a légkörböl kiválik három ismeretlne típusu gép. Elkezdenek tüzelni a hajóra.
|
|
|
Post by Kay Rix on Feb 24, 2006 16:46:34 GMT 1
A két jedi gondterhelten figyeli, amint a felemelkedő Falcon-t megtámadják a vadászgépek, de nem tudnak semmit tenni az érdekükben, és az idővel is rosszul állnak. Még szerencse, hogy a felszállópályát. -Értesítsék a megbúvó egységeket az ellentámadásról -adja ki a parancsot Katarn miután értesült róla, hogy az ellenség egy része már megsemmisült -A kommunikátoron tartjuk majd a kapcsolatot -mondja és magához vesz egyet, és felém fordul -Mi pedig induljunk a harctérre
Felsállunk a robogókra, maj az erdőben állomásozó erők felé vesszük az irányt.
|
|
|
Post by Kay Rix on Mar 5, 2006 15:16:03 GMT 1
Mikor megérkeünk a felszállópályára akaratlanul is Higs-et és teknőjét keresi a szemem, érzem, hogy a közelben van, majd "magasabb szintre kapcsolom" az Erő általi érzékelést és meg is találom a vén csirkefogót. Láthatóan azon ügyködik, hogy mihamarabb elhagyhassa a holdat. Alkatát meghazugtoló ügyességgel ellenőrzi a siklóját. Ekkor egy bizar ötletem támad és a mesterhez fordulok: -Ha tényleg fogságban tartják társunkat a Hut-ok nem biztos, hogy tetszeni fog nekik a látogatásunk. Ezért arra gondoltam mi lenne, ha álcázva mennénk látogatóba, például azzal -és Higs bárkájára bökök -Ezt a teknőt tuti nem szúrják ki az ottaniak, ahogy ismerem őket (itt is megfordultunk már a bujdosás alatt), meg ezt a szeszkazánt még puszi pajtások is lehetnek.
|
|